Vojislav Govedarica

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Vojislav Govedarica
glumac, kaskader, tjelohranitelj
Biografske informacije
Rođenje 1940 (dob 77–78)
Gacko, Kraljevina Jugoslavina (danas BiH)
Pseudonim Voyo Goric
Profesionalne informacije
Zanimanje glumac, kaskader, tjelohranitelj
Znamenite uloge
narednik Yushin u Rambo II
narednik Hartog u Lionheart

Vojislav Govedarica (Gacko, 1940 - ) je srpsko-američki glumac i kaskader, poznat po marknatnom fizičkom izgledu koji mu donio brojne uloge snagatora i negativaca, a među kojima je vjerojatno najpoznatiji sovjetski narednik Jušin u akcionom filmu Rambo II.

Prije bavljenja filmom je živio u Beogradu te zarađivao za život kao spasilac na plaži i izbacivač iz noćnih lokala. Njegova biografija je već u mladosti imala niz živopisnih detalja, poput druženja sa ličnostima koje će kasnije postati istaknuti kriminalci poput Ćente i Ljube Zemunca, ali i izuzetne lične hrabrosti i viteškog odnosa prema ženama u nizu anegdota zbog kojih su ga u novinama proglasili "Kolosom nežnog srca". Te priče su fascinirale poznatog režisera Purišu Đorđevića koji je počeo angažirati u svojim filmovima i tako mu je omogućio početak karijere.

1981. godine je emigrirao u SAD i došao u Los Angeles gdje se zaposlio kao tjelohranitelj, a potom postao i lični prijatelj Sylvestera Stallonea, koji će mu kasnije dati ulogu u Rambu II. Njegov sljedeći zapaženi nastup je bio lik narednika Legije stranaca u filmu Lionheart sa Jean-Claudeom Van Dammeom. U njemu je njegov lik, iako se njegova nacionalnost ne spominje, izgovara nekoliko živopisnih replika na srpskohrvatskom, a zbog kojih je Lionheart dobio svojevrsni kult status među ljubiteljima Van Dammeovih filmova na području bivše Jugoslavije.

Literatura[uredi - уреди | uredi izvor]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi izvor]